BG
BGN
  • BGN
  • EUR
  • USD
  • GBP
  • RON
  • RUB
0.00 BGN

 

   

Намери продукти по

В тази категория ще намерите богата селекция от електронни елементи и компоненти, кондензатори, резистори с мощност от 0.25W до 100W, мощни тиристори и диоди. Ние предлагаме интегрални схеми, многообрзие от жични и графитни потенциометри, елементи за SMD монтаж, предпазители и релета. В нашия каталог можете да откриете огромно разнообразие от активни и пасивни елементи за всеки Ваш проект!

Заповядайте във Викиват и пазарувайте качесвтени електронни елеменети на преференциални цени при закупуване на количества! Викиват - когато става въпрос за електроника!

Подкатегории

Варистори

Варисторите представляват нелинейни резистивни полупроводникови елементи със симетрична волт-амперна характеристика, чието съпротивление се променя във функционална зависимост от напрежението, което протича през тях. Когато стойността на напрежението достигне праговата стойност на варистора, независимо от посоката му, неговото съпротивление е изключително голямо и практически не протича ток през варистора. Етимологически, името на варистора е образувано от английските темини variable resistor (променлив резистор). Често те се обозначават и с абревиатурата VDR (voltage dependent resistor) или резистор, зависим от напрежението.

Една от най-важните характеристики на варисторите е тяхното прагово (работно) напрежение, други техни параметри са: работен (номинален) ток, максимална разсейвана мощност и др.

Варисторите се свързват паралелно на захранването и се използват за защита на други елементи или устройства в схемата от импулсни нарежения, които могат да се породят при мълния, включване, изключване или неизправност в захравнащата мрежа.

Фирма ВИКИВАТ ЕООД предлага широка гама от варистори и други полупороводникови елементи на конкурентни цени.

прочети още Продукти

Диоди

Диодите са полупроводникови елементи, които са снабдени с два извода - положителен и отрицателен или анод и катод. Устройството на диода е просто: състои се от полупроводников материал, който позволява протичането на ток само в едната посока, в зависимост от това как е проектиран диодът. В полупроводниковия материал, от който е съставен диодът, е създаден P-N преход. Всеки диод има характерна за него волт - амперна характеристика в зависимост от неговия тип.

Диодите са изключително разнообразни и се поделят на няколко големи групи, в зависимост от своя строеж, функция, мощност, честота и пр.

Най-общо диодите могат да бъдат изправителни, ценерови, диоди на Шотки, фотодиоди, варикапи и др.

Фирма ВИКИВАТ ЕООД е вносител и дистрибутор на над 200 различни модела диоди от различи класове.

На нашия сайт можете да откриете полезна техническа информация за моделите, които Ви интересуват. 

ВАЖНО: Уважаеми клиенти, не забравяйте, че можете да подмените търсения от Вас диод с негов аналог, имайки предвид първоначалните му параметри.

прочети още Продукти

Кварцови генератори

прочети още Продукти

Кондензатори

Кондензаторите представляват пасивни електронни елементи, които могат да съхраняват електрически заряд, но също така пропускат преминаването на променлив ток през тях. Кондензаторът се състои от два или повече проводника, между които е поставен различен по типа си диелектрик. При наличие на потенциална разлика (напрежение) между двата проводника се поражда статично електрично поле, което е разделено от диелектрика на положителни и отрицателни заряди, съхранявани съответно при положителния и отрицателния полюс на кондензатора.

Най-широка употреба, кондензаторите намират във вериги и системи, където се изисква блокирането на правотокови заряди и пропускането на променливотокови такива. В зависимост от строежа, разположението и формата на проводниците, както и типа на използвания диелектрик, кондензаторите могат да бъдат електролитни, филтърни, керамични, полипропиленови, хартиени, стирофлексни, танталови и пр.

ВИКИВАТ Ви пожелава приятно пазаруване!

прочети още Продукти

Триаци

Симисторите, известни още и като симетрични тиристори или триаци (англ. triac — triode for alternating current) са полупроводникови елементи от групата на тиристорите. Симисторът е проектиран чрез използване на петслойна структура и има двупосочно регулируема проводимост.  

Петслойната структурата с четири прехода между тях може да се разглежда като обединение на два тиристора. Отпушването на двата тиристора се извършва чрез импулси на управляващия ток Ia с една и съща полярност. Двупосочността на симисторите ги прави широкоприложими в в безконтактните регулатори за променлив ток, за контрол на нискомощни индуктивни товари, димируеми осветителни тела и пр. 

Фирма ВИКИВАТ ЕООД предлага широк спектър от триаци и симистори на конкуренттни цени. На нашия сайт можете да откриете подходящ аналог, с който да замените Вашия симистор като имате предвид техническите му параметри.

прочети още Продукти

Транзистори

Транзисторът е основен полупроводников елемент, който се състои от три извода и три последователно съединени зони с различно легиране, което определя прехода на транзистора (PNP или NPN). Съществува голямо разнообразие от различни видове транзистори, като са се очертали две основни групи, а именно: биполярни и полеви транзистори. Най-важната особеност на биполярните транзистори е тази, че при тях има инжекция на токоносители през PN прехода и работния им ток се обуславя едновременно от два вида токоносители, откъдето идва и наименованието им биполярни.  При полевите транзистори липсва инжекция на токоносители през прехода и работния им ток се обуславя или само от електрони или само от дупки, поради това полевите транзистори се наричат още униполярни

Транзисторът може да се използва за усилване, комутация и преобразуване на електронен сигнал. Транзисторите са с огромно практическо приложение и са активни елементи в почти всички съвременни електронни устройства. Често се използват асемблирани в интегрални схеми и чипове.

Най-общо, методът на работа на транзистора се базира на негово свойство да променя напрежение или токов импулс, пропуснат през едната двойка изводи. Изходящото напрежение или ток през друга двойка изводи е по-високо или респективно по-ниско. 

Транзисторите намират широко приложение и в производството на инверторни заваръчни и захранващи устройства.

Фирма ВИКИВАТ ЕООД е директен вносител и дистрибутор на висококачествени електрожени и инвертори, които са проектирани и създадени с мощни транзистори по иновативна технология.

Фирма ВИКИВАТ ЕООД напомня на всички свои клиенти, че можете да откриете подходящ аналог на търсения от Вас транзистор като имате предвид посочените му основни параметри.

прочети още Продукти

Оптоелементи

Фотоелемент (оптоелемент) e полупроводников фотоелектрически уред за преобразуване на светлинна енергия в електрическа. Прилага се в сензори за светлина, в кинотехниката, автоматиката и електрониката. Според използваният материал може да бъде селенов, силициев или германиев оптоелемент.

Викиват ЕООД Ви пожелава приятно пазаруване!

прочети още Продукти
«1»

Новини

Нова доставка измервателни инструменти от MASTECH

Уважаеми клиенти, 

Викиват осъществи нова доставка на електронни измервателни инструменти от  като: мултицети, тестери на изолация, инфрачервени термометри, луксметри, амперклещи, кабелдетектори, влагомери, калибратори за термодвойки и др. Викиват е оторизиран дистибутор на световноизвестната марка MASTECH и разполага на склад с пълната гама висококачествена измервателна апаратура на фирмата. Всички продукти на MASTECH отговарят на съответните международни стандарти и имат сертификати за съответствие. Имате възможност да избирате от уредите на MASTECH, на най-добрата цена, в България единствено във Викиват.

 

Желаем Ви приятно пазаруване!

 

С уважение,

Екипът на Викиват ЕООД

24 Мар 2017
прочети още
Новини

Важна информация за доставка на онлайн поръчки!

Уважаеми клиенти, във връзка с Националния празник на България 3 март и промените в работното време на куриерските фирми, поръчките, направени на нашия сайт на 03.03.2017 с експресна доставка на Спиди, ще бъдат доставени в понеделник (06.03.2017г). Тeзи, които са поръчани с икономична доставка на Спиди ще бъдат доставени до получателите си във вторник (07.03.2017г). Извиняваме се за причиненото неудобство!

 

С уважение,

екипът на Викиват

02 Мар 2017
прочети още
Новини

Работно време на 3-ти март!

Уважаеми клиенти,

 

Бихме искали да Ви уведомим, че във връзка с предстоящия Национален празник на България на 3-ти Март, магазин ВИКИВАТ ще работи с намалено работно време както следва: 

3-ти Март (Петък)   10:00-14:00ч

4-ти Март (Събота) 10:00-13:00ч

От името на целия екип на Викиват, бихме искали да ви поздравим по повод 139 години от Освобождението на България!

 

С уважение,

Екипът на Викиват ЕООД

27 Фев 2017
прочети още
Новини

Уважаеми клиенти,

Във връзка с идването на Баба Марта, Викиват Ви дава 10% отстъпка при онлайн пазаруване на 1 март, чрез поставяне в поръчката на следния промо код: mart10. Можете да пазарувате неограничен брой пъти с промо кода на 1 март.

Честита Баба Марта! Бъдете живи и здрави!

 

Екипът на Викиват Ви желае

                     успешно пазаруване!

27 Фев 2017
прочети още
Новини